Zucchininudlar med avokado- och ärtpesto.

,

 

 

 

 

 

 

 

Zucchini även kallade zoodles är ett perfekt och gott alternativ till pasta. Här serveras rätten raw med en avokado- och ärtpesto.
God, fräsch och snabbfixad hälsosam mat när den är som bäst.
Så här gör du:
Recept till 2 portioner:
1 zucchini
1 avokado
2 dl gröna frysta ärtor
1 dl nötter eller frön tex cashewnötter, macadamianötter eller hasselnötter, pumpakärnor eller solroskärnor. Här använde jag pumpakärnor.
1 kruka färsk basilika
3 matskedar näringsjäst (finns att köpa i hälsokostaffärer)
1/2 pressad citron
3/4 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar, chiliflakes, svarta oliver, färsk rödlök

Ta fram ärtorna och låt tina en stund. Skölj zucchini och svarva den i en grönsakssvarv eller hyvla långa strimlor med potatisskalare. Mixa alla ingredienser utom olivoljan i en matberedare eller med en mixerstav. Det får gärna vara lite grovhackat. Häll långsamt i olivoljan sist och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Späd med mer olivolja om du vill ha en lösare konsistens. Om du tvärt om vill ha lite tjockare och krämigare konsistens kan du ha i mer näringsjäst. Blanda runt och massera gärna med händerna in röran med nudlarna så att de tar åt sig av smak och mjuknas upp något.
Du kan självklart steka zucchininudlarna i olivolja med lite salt och peppar och finhackad vitlök om du föredrar det.
Servera på tallrikar och strö över lite flingsalt, svartpeppar, chiliflakes och gärna lite hackade oliver och färsk rödlök.
Smaklig måltid!

Använd gärna ekologiska ingredienser i största mån. För din egenskull, för miljö och människorna som jobbar med de livsmedel vi äter