Raw nudelsallad med asiatisk touch.

En matigare sallad med zucchininudlar även kallade zoodles med en smakrik dressing med asiatisk touch. Jag använder noodles när jag vill äta pastaliknande rätter. Det jag upplever är att man behöver någon dressing eller sås som är smakrik annars blir det lätt lite trist tycker jag. Men när man får till det känns det otroligt fräscht, mättande och gott. Man kan även göra nudlar med morötter, palsternacka, rödbetor eller blanda tillsammans.

Nudelsallad till 4 personer:
1 zucchini
2 stora el 4 små morötter
1 röd paprika
1/2 gurka
några broccolibuketter
1 paket pak choi
1 dl gojibär
koriander, lime och sesamfrön till garnering

Dressingen:
1 dl cashewsmör
3 msk tamari
1 tsk röd currypasta
1 pressad vitlöksklyfta
1 cm riven ingefära
saften från en lime
saften från en apelsin
1 msk agavesirap

Svarva zucchini och morötter i en grönsakssvarv. Om du inte har en hemma så hyvla med potatisskalare långa strimlor. Hacka de andra grönsakerna och blanda i hop i en skål.

Mixa alla ingredienserna till dressingen så allt blandas ordentligt. Blanda med grönsakerna och strö över koriander, sesamfrön och limeklyftor. Servera och ät med pinnar eller bestick.