Kolaglass

 

Sött möter salt i den här lyxiga efterrätten.
För att få fram den söta kolasmaken har vi använt oss av honung, mullbär, vanilj och lucuma pulver och kombinationen med nötter och salt är den oslagbar. Sockerfri och helt naturlig med basen gjord på fryst banan och bostad med pulver från superfrukten lucuma blir den både ett nyttigt och samtidigt ett enkelt alternativ till annan glass.
Lucumafrukten, även kallad inkaguld härstammar från Andernas toppar och har haft och har ännu stor betydelse för mänskorna som lever där. Smaken är söt med lite inslag av vanilj och kola och passar fint i bakverk och smoothies. Den är även rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler .

Recept till 2 portioner:
2 frysta slantade bananer
1 dl mullbär
0.5 dl cashewnötter
0,5 dl valnötter
1 msk lucuma
1 msk honung
1 tsk vaniljpuver
1 liten nypa himalyasalt
2 msk mandelmölk.

Låt bananerna tina ca 5 minuter. Mixa bananer, häften av mullbären, salt, vanilj- och lucuma med mjölken. Garnera sedan med resten av mullbären, honung, hackade cashewnötter och valnötter. Servera direkt och njut.