Jordgubbs nice cream.

 

Snart börjar jordgubbssäsongen och vi bara längtar efter att få börja frossa. Den här glassvarianten är en dröm. Utan raffinerat socker och mejeriprodukter a la raw style. Servera med färska jordgubbar och- eller chokladsås.

 

 

Recept till 2 portioner:
Två frysta slantade bananer.
2 dl frysta jordgubbar.
1 msk kokossocker.
1 1/2 dl mandelmjölk.
Chokladsås:
1 dl raw kakao.
1/2 dl kokosolja .
1/2 dl honung eller agavesirap.
En liten nypa salt.
Vatten att späda med.

Börja med chokladsåsen om du vill ha den till.
Smält kokosolja på lägsta värmen i en kastrull på spisen. Vispa ner kakao, en liten nypa salt och när det löst sig ordentligt rör du ner sirap eller honung. Om såsen blir för tjock så späd med lite vatten i taget tills du får den konsistens du vill ha. Smaka av om det behövs mer sötning och salt.

Ta fram bananer och jordgubbar så det tinar lite ca 5-10 min. Mixa sedan ihop frukten med kokossockret och mandelmjölken i en blender eller med en mixerstav. Servera i glas med färska jordgubbar och chokladsås.