RAW-smoothie_green-5

E-boken!! Rawlicious recept #1, 10 Smoothies

ÄNTLIGEN!! We made it!!

Sällan har vi haft ett så kul och gott projekt som när vi jobbat med vår e-bok ”Rawlicious recept #1, 10 Smoothies”.

RAW-smoothie_green-5

För ett år sedan började vi klura på ett koncept för en kokbok och sakta men säkert kom vi fram till det här upplägget. Vi kommer göra en serie mindre e-böcker som blir mer som kapitel än som en jättestor och tjock kokbok. Vi gillar tanken på att man som köpare kan välja om man vill ha alla ”kapitel” eller om man bara vill ha ett. Den e-bok vi släpper först är alltså den med smoothies. Anledningen till att vi valde smoothies som #1 är på grund av att de är superenkla att göra och man behöver inte en massa konstiga grejer och maskiner, det räcker med en normal blender. Det gör smoothies till den perfekta ”rätten” att börja med om man är nyfiken på, och vill testa på Raw Food. Vi själva dricker minst en om dagen (oftast i alla fall, vi lovar på hedersord), antingen till frukost eller mellis, men ibland även till lunch eller middag. De är toppen om man vill bryta dåliga vanor och på ett enkelt sätt se till att man får i sig mer nyttigheter.

smoothie_blueberry-12

I ”Rawlicious recept #1, 10 Smoothies” har vi samlat 10 av våra favoritsmoothies. De är alla goda och väldigt enkla att göra, och alla ingredienser hittar man i vanliga välsorterade mataffärer. Förutom recepten så berättar vi om Raw Food, om varför just smoothies är så bra, vilka råvaror man behöver, ger tips på vad man ska tänka på när man köper en blender samt avslutar med en inköpslista. Alltså den perfekta kickstarten, oavsett om du är nybörjare eller rutinerad smoohtiedrickare och bara behöver lite nytändning.

Hoppas ni kommer gilla den lika mycket som vi gör och blir supersugna och mixar loss bland grönkål, björnbär, mango, rödbetor etc… Finns ett recept för en chokladsmoothie också!

smoothie_cacao-8

Chokladsmoothien ska vi mixa till nu, för att sen sätta oss och bestämma om vad vår nästa e-bok ska handla om. Ska det vara andra typer av Raw Food-frukostar som tex chiapuddingar och overnight oats eller ska vi styra upp en om bakverk, eller ska vi sätta igång med lunchboken först? Hmmm…  Vi återkommer när vi druckit upp!

/ Lise-Lott & Maria