Chokladglass med kolasås.

Äntligen vår i luften! Helt fantastiskt säger vi och börjar såklart tänka glass. Att själv göra god, nyttig, fräsch glass utan socker och mjölkprodukter är inga problem. Ha alltid uppskuren banan, bär och frukt i frysen och några olika smaksättningar i pulverform (exemplevis rå kakao, carob, vaniljpulver, matcha etcetra) i skafferiet så är du bara några steg från att njuta.

Den här glassen med kolasås är ett måste om du gillar choklad. Du behöver lite planering i och med blötläggningstiden för cashewnötterna men det är helt klart värt det

Recep 2 portioner:
1 1/2 dl cashewnötter blötlagda i cirka 4 timmar.
1 uppskuren och fryst banan
1 tsk kakaopulver (helst rå kakao)
2 tsk carobpulver
Sås:
1/2 dl av de blötlagda cahewnötterna
3 dadlar (blötlägg cirka 30 min om du blivit lite torra)
1 msk honung
1 msk lucumapulver
3 msk vatten
kakaonibs till topping

Tina bananen lite så den blir lättare att mixa (5 min). under tiden kan du göra såsen. Mixa 1/2 dl av cashewnötterna, dadlarna, honung, lucumapulver med vatten med en mixerstav och ställ åt sidan.

Mixa nu bananen tillsammans med 1 dl cashewnötter, kakaopulver och carobpulver med mixerstav elller i en matberedare tills det blir krämigt. Du får skrapa ned från kanterna några gånger så allt blir mixat ordentligt.
Lägg upp glassen i två skålar (eller en om du är riktigt sugen) och häll över sås och toppa med lite kakaonibs och njut.toppa med lite kakaonibs och njut.